Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö deltar på Helsingborgs internationella stadsmässa
press

Hemsö deltar på Helsingborgs internationella stadsmässa

- Icke regulatorisk information

Hemsö deltar på Helsingborgs stadsmässa H22 och skapar besökspaviljongen Havoteket tillsammans med Helsingborgs stad. Det är ett samarbete med Serneke, Tengbom arkitekter och Helsingborgs hamn. Havoteket blir en hållbar och urban mötes- och utbildningsplats för alla som är nyfikna på hållbarhetsfrågor kopplade till rent vatten och hav.

H22 City Expo är en internationell stadsmässa som pågår under perioden 30 maj – 3 juli i år. Fokus för mässan är stadsutveckling och innovativa lösningar för en smartare och mer hållbar stad. 

‒ Som långsiktig fastighetsägare är hållbarhet en huvudfråga för oss. Vi försöker alltid hitta nya och innovativa lösningar för att utveckla samhället och vi tycker att H22 är ett utmärkt initiativ av Helsingborgs stad. Med vårt bidrag hoppas vi att fler får upp ögonen för hållbarhetsfrågor och vikten av utbildning, säger Nils Styf, vd på Hemsö.  

Paviljongen Havoteket kommer att placeras i Oceanhamnen och utformas som en prototyp av ett framtida rum för lärande med utomhuspedagogik och aktiviteter för alla åldrar. Besökarna kommer att få lära sig mer om havets roll i kretsloppet, livet under ytan och bekanta sig med havets djur och växter genom bland annat ett klappakvarium. Havoteket ska locka till sig en bred målgrupp och vara ett besöksmål för både skolklasser, familjer och den allmänintresserade.

‒ Vi vill inspirera, väcka nyfikenhet och öka kunskapen om havets betydelse. Staden kommer också att anlägga ett rev i Oceanbassängen i anslutning till paviljongen, vilket stärker konceptet, säger Martin Hadmyr, stadsträdgårdsmästare och H22-arkitekt på Helsingborgs stad.