Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö emitterar sin första obligation i Europa
press

Hemsö emitterar sin första obligation i Europa

- Regulatorisk information

Hemsö emitterar en obligation om 500 miljoner euro med en tioårig löptid på den europeiska obligationsmarknaden.

Hemsö har under augusti etablerat ett EMTN-program med ett rambelopp på 3 miljarder euro. Under måndagen genomfördes den första emissionen om 500 miljoner euro och orderboken uppgick till cirka 3,5 miljarder euro. Lånet löper på 10 år med en kupong om 1 procent.

          Med EMTN-programmet på plats har Hemsö nu en god tillgång till europeiskt kapital vilket gårdagens transaktion visar. Vi kan därmed finansiera de utländska affärerna utan att behöva ta någon valutarisk. Den europeiska marknaden erbjuder längre löptider på lånen vilket gör att vi kan förlänga kapitalbindningen, säger Hemsös CFO Rutger Källén.

Likviden kommer att användas till att refinansiera befintlig skuld samt finansiera kommande förvärv och investeringar. Hemsö har sedan tidigare ett svenskt upplåningsprogram och utökar nu finansieringsmöjligheterna till Euro-marknaden.

Arrangör av programmet är Citibank och obligationerna under programmet kommer att noteras på den irländska börsen. Citibank, Deutsche Bank, BNP Paribas och Nordea var rådgivare i transaktionen.