Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö erhåller rating A- från Standard & Poor’s
press

Hemsö erhåller rating A- från Standard & Poor’s

- Regulatorisk information

Hemsö har erhållit det långsiktiga kreditbetyget A- med stabil utsikt från kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor’s. På den nordiska skalan innebär det en betyg motsvararande K-1 vilket är högsta möjliga betyg.

Hemsö har under två år varit aktiv på den svenska kapitalmarknaden som utgivare av företagscertifikat och obligationer. Många investerare har regler som endast tillåter dem att investera i bolag som har en publik rating. Det har därför varit naturligt för Hemsö att ansöka om ett kreditbetyg för att ytterligare bredda investerarbasen.

       Hemsö har ett stabilt kassaflöde och en stark balansräkning. Att Standard & Poor’s ger oss betyg A- signalerar att vår affärsmodell är stark också vid en internationell jämförelse, säger Hemsös VD Per Berggren.

Ur Standard & Poor’s rapport:

We consider that Hemsö has a strong enterprise profile, based on our view of Hemsö’s low industry risk, solid economic fundamentals, and strong market position.”

Källa: Standard & Poor’s ratingrapport 2015-03-26

Hela rapporten finns inom kort att läsa på Hemsös webbplats: http://www.hemso.se/finansiell-information/finansiering/rating

Informationen är sådan som Hemsö Fastighets AB ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 26 mars 2015.