Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förlänger hyresavtalet med Kunskapsskolan i Nacka
press

Hemsö förlänger hyresavtalet med Kunskapsskolan i Nacka

- Icke regulatorisk information

Hemsö och Kunskapsskolan har tecknat ett nytt 15-årigt hyresavtal för om- och tillbyggnad om 1 000 kvadratmeter avseende Kunskapsskolans befintliga skola i Finntorp i Nacka.

Tillbyggnaden avser 1 000 kvadratmeter, vilket beräknas ge plats för ytterligare 70 elever. Med tillskottet kommer Kunskapsskolan att kunna utöka sin verksamhet från årskurs 6 – 9 till att erbjuda årskurs F-9 för 480 elever.

I projektet ingår förutom tillbyggnaden även en ombyggnad av skolan och en omfattande upprustning av skolgården.

‒ Vi är glada över att fortsätta vårt goda samarbete med Kunskapsskolan. Det känns bra att vi kan möta deras behov av att expandera sin verksamhet samt att vi kan bidra med nya skolplatser i centrala Nacka, säger Liv Ödman som är projektutvecklare på Hemsö. 

‒ Vi kommer att få en jättefin skolgård, egen idrottslösning med omklädningsrum, förbättringar i våra klassrum och nya ytskikt med ljuddämpande material. Det kommer att bli ett stort lyft för alla nuvarande elever och medarbetare på skolan, samtidigt som det såklart känns jätteroligt att få välkomna yngre elever, säger Sara Hillefors, tillförordnad rektor på Kunskapsskolan Nacka. 

Ambitionen är att byggnaden miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Guld för energianvändningen.

Projektstarten beräknas till december 2023. Kunskapsskolan tillträder de tillbyggda och nyrenoverade lokalerna i augusti 2025.

För vidare information vänligen kontakta

Liv Ödman, projektutvecklare på Hemsö

Liv Ödman

Projektutvecklare

08-501 170 32 Skicka e-post

Åsa Thoft

Åsa Thoft

Kommunikationschef

08-501 170 57 Skicka e-post