Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förlänger och utökar hyresavtalet med IES Hässleholm
press

Hemsö förlänger och utökar hyresavtalet med IES Hässleholm

- Icke regulatorisk information

Hemsö och Internationella Engelska Skolan, IES, i Hässleholm har kommit överens om att förlänga det befintliga hyresavtalet för skolan med 20 år och dessutom utöka skolans lokalyta. En före detta förskola i husets bottenplan kommer att byggas om till utbildningslokaler för IES och utemiljön kommer att förbättras genom en omfattande upprustning.

Ombyggnationen innebär att IES utökar sin lokalyta med 600 kvadratmeter till totalt 3 900 kvadratmeter. Med det möjliggörs en expansion av verksamheten från årskurs 4 – 9 till årskurs F – 9, för totalt cirka 550 elever.

‒ Jag är nöjd med att vi kan möta Internationella Engelska Skolans behov av utökade lokaler och glad över att de ger oss fortsatt förtroende. Vi kommer att modernisera lokalerna och även skapa en mycket fin utemiljö för skolan, säger Jakob Schuster, projektutvecklare på Hemsö. 

‒ Det är väldigt roligt att kunna erbjuda familjer i norra Skåne möjligheten att välja en tvåspråkig skola med internationell profil redan från förskoleklass, i nyrenoverade lokaler och med en superfin skolgård, med start skolåret 2024, säger Maria Hall, rektor på IES Hässleholm.

Ombyggnationen kommer att påbörjas i början av 2024 och vara klar till höstterminen 2024.

För vidare information vänligen kontakta:

Jakob Schuster, projektutvecklare på Hemsö i Malmö

Jakob Schuster

Projektutvecklare

040-636 48 13 Skicka e-post

Åsa Thoft

Åsa Thoft

Kommunikationschef

08-501 170 57 Skicka e-post