Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förvärvar äldreboende i Dresden
press

Hemsö förvärvar äldreboende i Dresden

- Regulatorisk information

Hemsö förvärvar Waldpark äldreboende i området Blasewitz i Dresden till ett värde om 60,1 miljoner svenska kronor. Hyresgäst är ett dotterbolag till den etablerade vårdoperatören Buchard Führer Gruppe med en återstående lång hyreskontraktstid.

Förvärvet innebär att Hemsö nu äger äldreboenden i 16 tyska städer till ett totalt värde om cirka1,6 miljarder svenska kronor.

       Genom förvärvet ökar Hemsö sin exponering mot den tyska fastighetsmarknaden, en marknad som balanserar Hemsös svenska fastighetsportfölj väl. Fastigheten ligger i ett attraktivt bostadsområde som bedöms generera en god framtida tillväxt säger Hemsös VD Per Berggren.

Äldreboendet har en total uthyrningsbar yta på 3 700 kvadratmeter och rymmer 86 platser samt fyra lägenheter i en separat byggnad.

Kort om Dresden
Dresden är huvudstad i delstaten Sachsen och är en tillväxtort med 524 000 invånare. Sedan 2001 har stadens befolkning ökat med knappt 10 procent och köpkraften har under samma period ökat med 15 procent. Prognoser visar på en fortsatt tillväxt fram till 2025.