Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förvärvar äldreboende i Tyskland
press

Hemsö förvärvar äldreboende i Tyskland

- Icke regulatorisk information

Hemsö utökar sin portfölj och förvärvar ett äldreboende i Brandenburg an der Havel i Tyskland. Investeringen uppgår till 19,8 miljoner euro.

Äldreboendet är beläget i delstaten Brandenburg väster om Berlin. Boendet rymmer 124 platser som är fördelat på 58 enkelrum och 33 dubbelrum. Det finns också 10 lägenheter för stödboende samt 12 rum för intensivvård och en fysioterapipraktik.

‒ Under de senaste åren har vi utökat vår förvärvsstrategi till att omfatta utbildningsinstitutioner som skolor och idrottshallar, men vård- och äldreomsorgsfastigheter är fortfarande vår kärnverksamhet i Tyskland. Totalt har vi nu 72 fastigheter inom segmentet äldreomsorg, säger Jens Nagel, Tysklandschef på Hemsö.

Byggnaden är över 140 år gammal och är kulturminnesmärkt. Den varsamma renoveringen har resulterat i ett modernt och välfungerande vårdboende. Hållbara byggelement som naturstensgolv och invändig isolering av träfiberpaneler ger äldreboendet ett modernt uttryck.

Hyresdurationen är 17 år och hyresgäst är RENAFAN.  

Hemsös totala tyska portfölj med 85 fastigheter inom äldreboende, utbildning och rättsväsende uppgår till cirka 460 000 kvadratmeter.