Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förvärvar äldreboendeportfölj i Tyskland
press

Hemsö förvärvar äldreboendeportfölj i Tyskland

- Icke regulatorisk information

Hemsö förvärvar en äldreboendeportfölj med 10 fastigheter i Tyskland. Merparten av äldreboendena är belägna i stora tyska metropolregioner och inkluderar nio olika äldreboendeoperatörer som hyresgäster. Investeringen uppgår till cirka 100 miljoner euro.

De tio fastigheterna, som omfattar 59 000 kvadratmeter och cirka 900 äldreboendeplatser, är belägna i delstaterna Niedersachsen (5 st), Nordrhein Westfalen (1 st), Baden Württemberg (1 st), Brandenburg (1 st), Sachsen (1 st) och Schleswig Holstein (1 st). Tre av fastigheterna har en stor andel seniorboenden, totalt 128 lägenheter. Den genomsnittliga hyreslängden är 11 år och sex av de nio hyresgästerna är nya för Hemsö.

‒ Med detta förvärv kompletterar vi vår befintliga portfölj väldigt bra då fastigheterna har en bra geografisk spridning och flera olika hyresgäster. Merparten av äldreboendena ligger i stora tyska metropolregioner och vi breddar oss genom förvärv i delstater där vi inte har så stor exponering, säger Jens Nagel, Tysklandschef på Hemsö.  

Säljare är AviaRent SICAV-SIF, ett fondbolag med säte i Luxembourg.

I Tyskland äger och förvaltar Hemsö samhällsfastigheter med ett fastighetsvärde på cirka tio miljarder kronor främst inom äldreomsorg. Äldreboenden utgör huvuddelen av dessa. Med det senaste förvärvet äger Hemsö 65 äldreboenden som omfattar cirka 6 200 äldreboendeplatser och cirka 460 seniorlägenheter i Tyskland. Hemsö är därmed en av Tysklands största ägare av äldreboenden.

Tillträde beräknas ske under första kvartalet 2021.                                                      

Dokument