Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förvärvar fastighet för rättsväsende i Finland
press

Hemsö förvärvar fastighet för rättsväsende i Finland

- Icke regulatorisk information

Hemsö förvärvar sin första fastighet för rättsväsende i Finland. Fastigheten ligger i Tavastehus och omfattar en uthyrningsbar yta om cirka 4 700 kvadratmeter. Den totala köpeskillingen uppgår till cirka 87 miljoner kronor.

Fastigheten ligger i centrala Tavastehus, 10 mil norr om Helsingfors. Hyresgäst är den finska staten och merparten av lokalerna disponeras av Tavastehus förvaltningsdomstol, Tavastland tingsrätt och Utsökningsverket (motsvarande svenska Kronofogdemyndigheten).

 Genom förvärvet i Tavastehus lägger vi grunden för etablering av ytterligare en kategori inom samhällsfastigheter i Finland. Sedan tidigare äger vi fastigheter för utbildning, äldreboende och vård och nu adderar vi även rättsväsende. Tavastehus är en växande stad och passar väl in i vår strategi att satsa på samhällsfastigheter med offentliga hyresgäster i tillväxtregioner. Vi kommer att fortsätta att expandera inom alla fyra fastighetskategorierna, säger Jarkko Leinonen, Hemsös fastighetschef i Finland.

Den återstående hyrestiden är sex år. Säljare av fastigheten är det privatägda fastighetsbolaget Renor och Hemsö tillträder fastigheten omgående. Rådgivare i transaktionen var Leimdörfer och Krogerus.

Dokument