Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förvärvar fastigheter i Ystad
press

Hemsö förvärvar fastigheter i Ystad

- Icke regulatorisk information

Hemsö förvärvar fyra fastigheter i det gamla regementsområdet i Ystad. Hemsö äger sedan tidigare två fastigheter i området och planerar att skapa ett kluster för utbildningsverksamheter. Investeringen uppgår till cirka 130 miljoner kronor.  

Den uthyrbara ytan är cirka 9 300 kvadratmeter. Tillsammans med befintliga fastigheter och byggrätter är planen att utveckla området inom utbildning och bland annat skapa en ny grundskola.

 ‒ Vi är glada över att få möjlighet att utveckla fastigheterna och förstärka platsen som ett campusområde genom den här affären. Vi har ett långsiktigt perspektiv på vår förvaltning och kommer att värna om befintliga hyresgäster minst lika bra som tidigare ägare, säger Berit Christenson, Regionchef på Hemsö.

‒ Det här ger oss bra möjligheter att utveckla området ihop med vårt tidigare förvärv vid Arenan. Vi kan erbjuda lokaler för redan etablerade skolor som vill växa vidare och även skapa helt nya lokaler, säger Robert Cardell, Projektutvecklare på Hemsö.

De fyra fastigheterna är lokaliserade 1 km öster om centrala Ystad. Det tidigare regementsområdet utvecklades under tidigt 1900-tal och var i full funktionalitet fram till dess att det avvecklades.1998 flyttade militären därifrån. Fastigheterna utgörs idag av skola, kommunala enheter, biograf, bageri, museum och kontorslokaler. Ystad kommun är största hyresgäst.  

Säljare är Ystads industrifastigheter AB, ett helägt bolag av Ystad kommun.  

Dokument