Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förvärvar fastighetsportfölj i Nacka
press

Hemsö förvärvar fastighetsportfölj i Nacka

- Regulatorisk information

Hemsö förvärvar en portfölj omfattande ett flertal fastigheter i Nacka i Stockholm. Investeringen uppgår till totalt cirka 1,5 miljarder kronor.

Portföljen består av tre grundskolor, tio förskolor, två boenden och en ishall. Säljare är Nacka kommun som även blir den huvudsakliga hyresgästen. Genomsnittlig uppskattad återstående hyrestid uppgår till cirka 20 år inklusive planerade projekt. Fastighetsvärdet exklusive transaktionskostnader uppgår till 612 miljoner kronor. I samarbete med Nacka kommun kommer fastigheterna att renoveras, byggas om och till för att uppfylla kommunens visioner. Projektvolymen beräknas till 775 – 900 miljoner kronor.

          Vi har ett gott samarbete med Nacka kommun och är stolta över att ha fått förtroende att äga, förvalta och utveckla ytterligare fastigheter i kommunen, säger Hemsö VD Per Berggren.

Den uppskattade uthyrningsbara ytan beräknas efter färdigställande att uppgå till omkring 34 000 kvadratmeter med ett bedömt hyresvärde om strax över 70 miljoner kronor per år. Tillträde sker den 1 december 2016 och projekten i portföljen beräknas vara färdigställda 2021. Affären är villkorad av godkännande från kommunfullmäktige.

Förvärvet finansieras inom ramen för Hemsös löpande finansieringsverksamhet.