Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förvärvar fem äldreboenden i Tyskland
press

Hemsö förvärvar fem äldreboenden i Tyskland

- Icke regulatorisk information

Hemsö fortsätter att växa i Tyskland och förvärvar fem trygghets- och äldreboenden i fyra separata transaktioner. Investeringen uppgår till totalt 62 miljoner euro.

Fastigheterna som omfattar 29 000 kvadratmeter och 620 äldreboendeplatser är belägna i delstaterna Bayern, Hessen, Sachsen och Thüringen med en genomsnittlig hyresduration om 16 år.

Förvärven inkluderar Hemsös första kommunala äldreboende i Tyskland. Det kommunala äldreboendet förhyrs av Gotha kommun och är beläget i delstaten Thüringen. Fastigheten omfattar 12 600 kvadratmeter och 240 äldreboendeplatser med en hyresduration om 15 år.

‒ Med dessa förvärv fortsätter vi vår strategi att både öka vårt ägande och utveckla nya äldreboenden på attraktiva orter i Tyskland. Samtliga städer ligger i områden med ekonomisk och demografisk tillväxt där vi sedan tidigare har fastigheter, säger Jens Nagel, Tysklandschef på Hemsö.  

I Tyskland äger och förvaltar Hemsö samhällsfastigheter med ett fastighetsvärde på cirka nio miljarder kronor främst inom äldreomsorg. Äldreboenden utgör merparten av dessa. Med de senaste förvärven äger Hemsö cirka 5200 äldreboendeplatser i Tyskland.

Dokument