Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förvärvar för 100 miljoner euro i Finland
press

Hemsö förvärvar för 100 miljoner euro i Finland

- Regulatorisk information

Hemsö stärker sin närvaro i Finland genom att förvärva en portfölj om 15 vård- och äldreomsorgsfastigheter. Värdet på de förvärvade fastigheterna är cirka 100 miljoner euro.

De förvärvade fastigheterna ligger till hälften i Helsingforsregionen och resterande främst i större finska städer. Hyresgästerna består av en kommunal aktör och ett antal väletablerade privata operatörer. Största hyresgäst är Esperi Care följt av Mediverkko. Återstående genomsnittlig löptid på hyreskontrakten är cirka 7 år.

       Det här är vår andra affär i Finland på kort tid och förvärvet är ett led i vår tillväxtstrategi, säger Hemsös VD Per Berggren.

Fastigheterna i den förvärvade portföljen rymmer framförallt lokaler för äldreomsorg och vård. Uthyrningsbar yta är totalt närmare 40 000 kvadratmeter.

       Vår långa erfarenhet av att äga och förvalta samhällsfastigheter innebär att vi kan bidra med specialistkompetens vad gäller att förvalta och utveckla lokaler för vård, skola och äldreomsorg säger Gustav Björkman, chef strategi och transaktion på Hemsö.

Säljare är Trevian Care I Ky. Tillträde är beräknat till början på mars 2014. Förvärvsrådgivare har varit Leimdörfer och Castrén & Snellman.