Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förvärvar Kristiansborgsbadet samt byggrätter i Västerås
press

Hemsö förvärvar Kristiansborgsbadet samt byggrätter i Västerås

- Icke regulatorisk information

Hemsö förvärvar Kristiansborgsbadet samt byggrätter för skola och bostäder i centrala Västerås. Byggnaden Kristiansborgsbadet anpassas till en friskvårdsanläggning med simbassäng och ett 15-årigt hyresavtal har tecknats med Actic, som ska ansvara för driften av både gym och bassäng. Investeringen uppgår till cirka 90 miljoner kronor.

Kristiansborgsbadet utvecklas till en motions- och friskvårdsanläggning med simbassäng i nära anslutning till Hemsös befintliga kluster av utbildningsfastigheter. Byggrätterna omfattar 6 800 kvadratmeter som möjliggör nyproduktion av en högstadie- och gymnasieskola samt 4 700 kvadratmeter för bostäder.  

 ‒ Vi är glada över att kunna bidra till stadsutvecklingen i Västerås genom den här affären. Dels ska vi modernisera det anrika Kristiansborgsbadet, dels blir det möjligt för oss att utveckla en helt ny skola samt studentbostäder i samma område, något som efterfrågas i staden, säger Emma Karlsson, Projektutvecklare på Hemsö.

Säljare är Västerås stad genom dess fastighetsnämnd. Ombyggnationen av Kristiansborgsbadet planeras att starta sommaren 2021.

Dokument