Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förvärvar Malmöfastighet och utvecklar ny gymnasieskola
press

Hemsö förvärvar Malmöfastighet och utvecklar ny gymnasieskola

- Icke regulatorisk information

Hemsö förvärvar en centralt belägen kontorsfastighet i Malmö med avsikt att bygga om lokalerna till en ny gymnasieskola. Investeringen uppgår till 280 miljoner kronor.

Fastigheten Excellensen 5 består idag av en kontorsbyggnad centralt belägen i Malmö vid Hästhagens idrottsplats mellan Kronprinsen och Malmös innerstad. Förutsättningarna att omvandla byggnaden till utbildningslokaler är goda och Malmö stad har lämnat ett positivt planbesked för skoländamål.

‒ Vi är mycket nöjda över att kunna starta det här projektet och kunna bidra till fler gymnasieplatser då behovet är stort i Malmö. Det centrala läget passar väldigt bra för en gymnasieskola med närheten till andra skolor men också till park, bibliotek och sporthall. Vi ser också en stor klimatvinst genom att omdana en befintlig äldre kontorsbyggnad till en ny skola, säger Robert Cardell, projektutvecklare på Hemsö.

Byggnaden består av tre rektangulära huskroppar som är sammankopplade via en smalare central byggnadsdel, med en uthyrbar yta på cirka 11 200 kvadratmeter. Hemsö kommer att påbörja arbetet med en detaljplaneändring från kontor till skola för gymnasie- och vuxenutbildning och de nya skollokalerna får en yta på 12 200 kvadratmeter. Intresset för den planerade skolan är stort och samtal förs med flera intressenter.

Ombyggnationen planeras starta under 2024 och skolan beräknas stå klar för inflyttning 2025/2026. Säljare är E.ON som kommer att förhyra hela fastigheten fram till 2023-06-30.

Hemsö avser att miljöcertifiera byggnaden enligt Miljöbyggnad nivå Silver samt Guld på energi.