Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förvärvar och utvecklar skola i Nacka
press

Hemsö förvärvar och utvecklar skola i Nacka

- Icke regulatorisk information

Hemsö har förvärvat Svindersviks skola i centrala Nacka. Säljare är Atrium Ljungberg. Hemsö avser att utveckla fastigheten genom om- och tillbyggnation för att kunna erbjuda fler ändamålsenliga lokaler för barnomsorg, utbildning och idrott.

Hemsö har en stor fastighetsportfölj i Nacka och flera pågående nybyggnadsprojekt. Förvärvet är ett bra tillskott till portföljen och ger Hemsö möjlighet att kunna bidra till ett ökat behov av förskola, idrott och elevplatser i Sicklaområdet i ett växande Nacka.

Skolbyggnaderna är till stora delar vakanta med undantag av idrottslokaler som hyrs av Nacka kommun. På fastigheten finns flera byggnader med tydlig skolkaraktär som väntas kunna bevaras och rustas upp för att fungera för en modern skolverksamhet även i framtiden.

Uthyrningsbar yta uppgår till cirka 2500 kvm och Hemsös ambition är att fördubbla denna genom tillskapande av nya ytor inom fastigheten. 

– Vi tror starkt på Nacka som tillväxtmarknad och är glada över att ha förvärvat en fastighet i ett centralt läge med goda förutsättningar att möta Nackas framtida behov av förskola, skola och idrottslokaler, säger Jennifer Jennerhed, projektutvecklare på Hemsö.

Under sommaren och hösten genomförs en förstudie för att utreda förutsättningarna för fastigheten och närområdet.

För vidare information vänligen kontakta

Jennifer Jennerhed, projektutvecklare       08-501 170 39
Åsa Thoft, kommunikationschef                 08-501 170 57