Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förvärvar Odinsskolan i Göteborg
press

Hemsö förvärvar Odinsskolan i Göteborg

- Icke regulatorisk information

Odinsskolan är en anrik skolbyggnad i centrala Göteborg med ett attraktivt läge. Byggnaden har en uthyrningsbar yta om cirka 4 000 kvadratmeter och investeringen uppgår till cirka 170 miljoner kronor.

Fastigheten stod klar 1918 och ligger nära centralstationen. I området pågår en omfattande utveckling för att skapa nya arbetsplatser och bostäder samt möjligheter för rekreation, handel, service och kultur.

Vi är mycket glada över att förvärva denna vackra och unika fastighet i ett så attraktivt läge i centrala Göteborg. Det har varit skola här i hundra år och vi planerar att fortsätta i samma anda. Staden har ett stort behov av skolplatser och nu har vi möjlighet att tillföra antingen högstadie- eller gymnasieplatser, något som kommer göteborgarna till gagn.

Hanna Tengberg, projektutvecklare på Hemsö

ABF:s styrelse är väldigt nöjda med att Hemsö har valt att köpa den här gedigna fastigheten som är i gott skick. Hemsö är en stabil och långsiktig ägare av samhällsfastigheter och vi är glada över att det även fortsättningsvis kommer att bedrivas skolverksamhet i byggnaden.

Conny Pettersson, studieombudsman på ABF i Göteborg

Hemsö kommer nu att inleda samtal med potentiella hyresgäster. Ambitionen är att verksamheten ska komma i gång så snart som möjligt.

Tillträde till fastigheten sker i början av 2024. Rådgivare i transaktionen var A & P Fastighetstransaktioner.

För mer information kontakta

Hanna Tengberg

Hanna Tengberg

Projektutvecklare

031-730 54 15 Skicka e-post

Åsa Thoft

Åsa Thoft

Kommunikationschef

08-501 170 57 Skicka e-post