Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förvärvar samhällsfastigheter för närmare 400 miljoner
press

Hemsö förvärvar samhällsfastigheter för närmare 400 miljoner

- Icke regulatorisk information

Hemsö inleder året starkt med att köpa totalt sex fastigheter för samhällsservice. Säljare är Akelius och det sammantagna fastighetsvärdet är 396 miljoner kronor. 

       Det här är sex fastigheter som mycket väl kompletterar vårt befintliga bestånd. Dessutom har förvärven hyresavtal med en lång återstående löptid, i snitt tio år, något som ligger helt i linje med vår målsättning att arbeta långsiktigt säger Hemsös VD Per Berggren.

Fastigheterna består av ett äldreboende och tre skolor i Umeå, en skola i Eskilstuna och ett polishus i Eksjö. Hyresgäster är Umeå kommun, Internationella Engelska Skolan och Polismyndigheten i Jönköpings län.

       Det här är förvärv som är strategiskt riktiga för oss. Dels för att vi ytterligare stärker vårt bestånd inom fastigheter för rättsväsende och dels för att fastigheterna ligger i kommuner som rankar högt på Hemsöindex säger Gustav Björkman, Hemsös chef för strategi och transaktion.

Tillträdet är beräknat till den 30 mars 2012. Direktavkastningen är 6,7 procent. Årligt hyresvärde är 33,7 miljoner kronor.