Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förvärvar samhällsfastigheter i Örebro
press

Hemsö förvärvar samhällsfastigheter i Örebro

- Icke regulatorisk information

Hemsö förvärvar en förskola belägen i stadsdelen Vivalla i Örebro kommun. Förskolan har fem avdelningar för barn i åldrarna 1–5 år med kommunen som hyresgäst. Hyresavtalet har en kvarstående hyreslängd om cirka 6 år. Hemsö förvärvar även ett vård-och omsorgsboende som är under byggnation. Den totala investeringen uppgår till cirka 285 miljoner kronor.

Den kommunala förskolan ”Författaren” som förvärvats uppfördes 2016 och är belägen i utkanten av mångkulturella Vivalla. Hemsö förvärvar även ett vård-och omsorgsboende av NCC som är under byggnation i det närliggande området Bettorp. Säljare av förskolan är det lokala byggbolaget NA Bygg som uppfört förskolan i samarbete med kommunens fastighetsbolag Örebroporten.

‒ Vi vill öka vår närvaro i Örebro och etablera oss som en långsiktig fastighetsägare av samhällsfastigheter och vi ser fram emot kommande samarbeten med kommunen. För oss är det viktigt att kunna bidra till den sociala infrastrukturen även i socialt utsatta områden, säger Nils Styf, VD på Hemsö.  

Stadsdelen Vivalla är utpekad som ett socialt utsatt område med stort utanförskap och hög arbetslöshet. Idag finns cirka 1 000 barn mellan 1–5 år i Vivalla. Av dessa går cirka 250 barn varken i kommunal eller fristående förskola.

Det nya vård- och omsorgsboendet inrymmer 80 vård- och omsorgsplatser samt sex gruppbostäder och tillhörande gemensamhetslokaler. Byggnationen beräknas vara färdigställd i slutet av 2021 då Örebro kommun blir hyresgäst med ett 15-årigt hyresavtal i samband med Hemsös tillträde.

Vård- och omsorgsboendet kommer att få miljöcertifiering Miljöbyggnad Silver med solcellsanläggning på taket.

Dokument