Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förvärvar skola under byggnation i Växjö
press

Hemsö förvärvar skola under byggnation i Växjö

- Icke regulatorisk information

Hemsö förvärvar en grundskola och förskola med tillhörande idrottshall som är under byggnation i Växjö. Säljare och byggherre är Skanska som har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Internationella Engelska Skolan och ett 15-årigt hyresavtal med Kunskapsförskolan. Investeringen uppgår till cirka 300 miljoner kronor.

Grundskolan som planeras för 600 elever i årskurs F-9 samt idrottshallen kommer att förhyras av Internationella Engelska Skolan. Förskolan för 125 barn kommer att förhyras av Kunskapsförskolan. Projektet har utvecklats av Skanska, som också är entreprenör för byggnationen. Byggnaderna omfattar totalt 7 200 kvadratmeter uthyrbar yta och ligger i området Telestadshöjden i Växjö.

‒ Vi är glada över att sälja denna skola, som utvecklas med starkt fokus på hållbarhet, till Hemsö. Det känns tryggt med en köpare som har en gedigen erfarenhet av förvaltning av skolfastigheter, säger Alexandra Lauren, vice vd, Skanska Sverige AB.

‒Vi ser det här förvärvet som mycket attraktivt och det passar väl in vår strategi att äga moderna skolor i växande kommuner. Förvärvet ger oss också förutsättningar för en effektivare förvaltning i Växjö då vårt fastighetsbestånd utökas, säger Nils Styf, VD på Hemsö.  

Området Telestadshöjden ligger 4 km söder om Växjö centrum och kommer att exploateras med 700 nya bostäder de närmaste åren. 

Skolorna exklusive idrottshallen kommer att certifieras enligt LEED Silver. Byggnationen beräknas vara färdigställd under tredje kvartalet 2022.

Dokument