Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förvärvar tre äldreboenden samt mark i Tyskland
press

Hemsö förvärvar tre äldreboenden samt mark i Tyskland

- Icke regulatorisk information

Hemsö växer i Tyskland och förvärvar ett flertal trygghets- och äldreboenden samt mark för en planerad nybyggnation av ett äldreboende. Investeringen, exklusive nybyggnation, uppgår till cirka 270 miljoner kronor.

Hemsö har i fyra separata transaktioner förvärvat två befintliga äldreboenden i Langenaltheim och Piding i Bayern samt ett trygghetsboende under uppförande i Berlin. Hemsö förvärvar även mark i Kleinmachnow utanför Berlin där en nybyggnation av ett äldreboende planeras med en yta om cirka 4 300 kvadratmeter.

De förvärvade boendena har tillsammans 173 rum som är fördelade på både enkel- och dubbelrum samt trygghetslägenheter.

‒ Med dessa förvärv fortsätter vi vår strategi att både öka vårt ägande och utveckla nya äldreboenden på attraktiva orter i Tyskland. Samtliga städer ligger i områden med ekonomisk och demografisk tillväxt där vi sedan tidigare har fastigheter, säger Jens Nagel, Tysklandschef på Hemsö.  

I Tyskland äger och förvaltar Hemsö samhällsfastigheter med ett fastighetsvärde på cirka nio miljarder kronor främst inom äldreomsorg. Äldreboenden utgör merparten av dessa. Med de senaste förvärven äger Hemsö 4 600 vårdplatser och cirka 370 seniorlägenheter i Tyskland.

Dokument