Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förvärvar tre fastigheter i Göteborg och säljer nio fastigheter
press

Hemsö förvärvar tre fastigheter i Göteborg och säljer nio fastigheter

- Icke regulatorisk information

Hemsö genomför en bytesaffär med Fastighets AB Stenvalvet där Hemsö förvärvar tre fastigheter i Göteborg inom segmentet rättsväsende och säljer nio fastigheter på ett flertal orter i Sverige. Affärens totala transaktionsvärde uppgår till drygt 1 miljard kronor.

Genom förvärvet stärker Hemsö segmentet rättsväsende och ökar andelen offentliga hyresgäster. Största hyresgäst i förvärvsportföljen är Polismyndigheten. Den totala uthyrningsbara arean för förvärvade fastigheter uppgår till 15 000 kvadratmeter och 30 000 kvadratmeter för de avyttrade fastigheterna.

          Det är glädjande att vi genom förvärvet stärker vår närvaro i Göteborgsregionen och ytterligare effektiviserar vår förvaltning. Det känns bra att vi genomför affären med Stenvalvet som är en långsiktig och välrenommerad fastighetsägare, säger Nils Styf, VD på Hemsö.

Fastigheterna som Hemsö avyttrar är belägna i Borlänge, Eskilstuna, Strängnäs, Jönköping och Växjö och omfattar fyra skolfastigheter samt fem vårdfastigheter. Tillträde respektive frånträde är planerat till den 1 mars.