Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förvärvar tre social- och hälsovårdsfastigheter i Tammerfors
press

Hemsö förvärvar tre social- och hälsovårdsfastigheter i Tammerfors

- Icke regulatorisk information

Tammerfors stad säljer två familjestödscenter och ett aktivitetscenter till Hemsö. Verksamheten i fastigheterna fortsätter med 15–20 års hyresavtal. Investeringen uppgår till 8,5 miljoner euro.

Hemsö förvärvar tre social- och hälsovårdsfastigheter av Tammerfors stad. Fastigheterna är familjestödscentret Kuusikko, familjestödscentret Päiväperho och aktivitetscentret Kämmenniemi.

Tammerfors stad och Hemsö har ingått 15–20-åriga hyresavtal för fastigheterna. I början av året kommer kontrakten att överföras till Birkalands välfärdsområde, som kommer att ansvara för områdets social- och hälsovårdstjänster i framtiden. Ytan för uthyrning är totalt cirka 4 000 kvadratmeter. Hemsö äger sedan tidigare två räddningsstationer i samma område.

– Vi vill stärka vår närvaro i Tammerfors, det är en attraktiv stad för oss. Fastigheterna vi förvärvar nu är viktiga delar av servicenätet. Vi vill också utöka vårt samarbete med Birkalands välfärdsområde som blir vår hyresgäst direkt efter årsskiftet. Vi tackar Tammerfors stad för ett bra samarbete. Vi vill gärna fördjupa vårt samarbete med staden inom de tjänster som staden kommer att ansvara för i framtiden, säger Jarkko Leinonen, Finlandschef på Hemsö.

Enligt Tammerfors fastighetschef Virpi Ekholm kommer staden att fokusera på att äga och hyra lokaler för de tjänster som staden ansvarar för, till exempel förskoleutbildning, grundläggande utbildning och kultur- och fritidstjänster.

– Genom att sälja fastigheter som används av social- och hälsovården finansierar vi de investeringar vi behöver för de tjänster vi ansvarar för, säger Virpi Ekholm.

Staden har erfarenhet av Hemsö både som hyresvärd och nu som affärspartner.

– Hemsö har förmedlat ett professionellt förhållningssätt både i affären och som framtida hyresvärd för Birkalands välfärdsområde. En bra hyresvärd är också viktig för oss som stad, eftersom välfärdsområdet kommer att ordna social- och hälsovården i framtiden just för våra invånare, säger Virpi Ekholm.

För mer information, vänligen kontakta

Jarkko Leinonen, Finlandschef Hemsö

Jarkko Leinonen

Finlandschef

08-501 170 51 Skicka e-post

Åsa Thoft

Åsa Thoft

Kommunikationschef

08-501 170 57 Skicka e-post