Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förvärvar tre universitetsfastigheter i Helsingfors
press

Hemsö förvärvar tre universitetsfastigheter i Helsingfors

- Icke regulatorisk information

Hemsö har förvärvat tre universitetsfastigheter i centrala Helsingfors. Hyresgäst är Konstuniversitetet, som består av Bildkonstakademin, Sibelius-Akademin och Teaterhögskolan. Konstuniversitetet har tecknat nya långa hyresavtal. Total investeringsvolym, inklusive renovering, uppgår till 800 miljoner kronor.

Fastigheterna inrymmer tillsammans 2 000 studenter och 300 anställda och omfattar 25 000 kvadratmeter. Två av fastigheterna är belägna i Töölö i kvarteren kring Riksdagshuset och flera av Finlands mest kända museum. Den tredje fastigheten är belägen i Berghäll i närheten av stadsutvecklingsprojektet Fiskehamnen.

          Det är glädjande att vi förvärvar tre universitetsfastigheter och ökar andelen utbildningsfastigheter med offentliga hyresgäster i vår finska portfölj. Vi ser framemot ett långsiktigt och nära samarbete med Konstuniversitetet och gläds åt att få förvalta och utveckla dessa verksamhetsanpassade fastigheter med dess anrika akademier, säger Jarkko Leinonen, Hemsös Finlandschef.

Fastigheten som inrymmer Sibelius-Akademin kommer att genomgå en omfattande renovering i syfte att skapa ändamålsenliga och moderna utbildningslokaler. Säljare är Helsingfors Universitetsfastigheter AB.


Konstuniversitetet ger konstutbildning på högsta nivå samt bedriver forskning och konstnärlig verksamhet. Konstuniversitetet bildades 2013 då Bildkonstakademin, Sibelius-Akademin och Teaterhögskolan gick samman. De tre akademierna har en lång tradition i den finländska konstutbildningen och konstens historia och grundades alla under 1800-talets mitt. Sibelius-Akademin är Finlands högsta musikutbildning och en av Europas största musikakademier.

Dokument