Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förvärvar universitetsfastighet i Vasa
press

Hemsö förvärvar universitetsfastighet i Vasa

- Icke regulatorisk information

Hemsö har förvärvat universitetsfastigheten Academill i den finländska staden Vasa. Huvudsaklig hyresgäst i fastigheten är Åbo Akademi.

Köpeskillingen uppgår till 35,5 miljoner euro. Hyresgästen Åbo Akademi är Finlands svenskspråkiga universitet. Fastighetens uthyrningsbara yta uppgår till cirka 18 500 kvadratmeter och den återstående hyreskontraktstiden är cirka tolv år.

  Finland är en viktig marknad för Hemsö och vi vill gärna växa inom utbildningssegmentet. Detta är vår första universitetsfastighet i Finland och ett värdefullt tillskott till de utbildningsfastigheter vi redan äger sedan tidigare. Totalt äger vi nu ett trettiotal fastigheter i Finland inom segmenten utbildning och äldreboenden, säger Jarkko Leinonen, Hemsös landschef i Finland.

I Academill finns fakulteten för pedagogik och välfärdsstudier. Fakulteten utbildar svensk-språkiga lärare i Finland. Säljare är Stiftelsen för Åbo Akademi tillsammans med Harry Schaumans stiftelse. Hemsö tillträder fastigheten omedelbart. Förvärvsrådgivare var Leimdörfer och Avance.

Dokument