Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förvärvar utbildningsfastigheter i Finland
press

Hemsö förvärvar utbildningsfastigheter i Finland

- Icke regulatorisk information

Hemsö förvärvar en gymnasieskola i Jyväskylä samt en universitetsbyggnad i Helsingfors. I tillägg stärker Hemsö sin position i Åbo genom ett förvärv av aktier i Turku Technology Properties Oy. Den totala investeringen uppgår till ett belopp motsvarande cirka 250 miljoner kronor.

Hemsö växer inom kategorin utbildningsfastigheter i Finland och förvärvar en universitetsbyggnad i centrala Helsingfors och sin första gymnasieskola i Jyväskylä. Förvärvet i Jyväskylä, beläget i mellersta Finland, är Hemsös första etablering i kommunen som bedöms stå inför i stora investeringar av infrastruktur framöver.

‒ Det är ett viktigt steg att vi nu etablerar oss i Jyväskylä där vi ser intressanta möjligheter att kunna samarbeta i framtiden. Även fastigheten i Helsingfors är ett bra komplement då vi har fler utbildningsfastigheter i samma kvarter. Det ger oss fler möjligheter att utveckla området, säger Jarkko Leinonen, Finlandschef på Hemsö.

För gymnasieskolan har ett 10-årigt hyresavtal tecknats med Samkommunen för utbildning i Jyväskylä. I Helsingfors äger Hemsö ett flertal universitetsfastigheter och den förvärvade fastigheten kommer att utvecklas för utbildningsverksamhet. Den största hyresgästen är Vasa universitet. 

Hemsö ökar även sitt ägande i Turku Technology Properties Oy (TTP) i Åbo från 34,8 procent till 40,2 procent och blir därmed största ägare efterföljt av Åbo stad som äger 35,4 procent. TTP knyter ihop utbildning, forskning och näringsliv genom ett hyresgästkluster, kallat Science Park, och största hyresgäst är Åbo universitet.

Dokument