Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö genomför tillbyggnation och ingår 20-årigt hyresavtal med Eketånga Montessoriskola i Halmstad
press

Hemsö genomför tillbyggnation och ingår 20-årigt hyresavtal med Eketånga Montessoriskola i Halmstad

- Icke regulatorisk information

Hemsö och Eketånga Montessoriskola i Halmstad har ingått ett nytt 20-årigt hyresavtal. En tillbyggnation på 400 kvadratmeter för skolrestaurang och kök kommer också att göras.

Den uthyrningsbara ytan efter tillbyggnationen blir 3 800 kvadratmeter. Eketånga Montessoriskola är en icke-vinstdrivande skola för cirka 265 elever som inkluderar grundskola åk 1–9 med förskoleklass, fritidshem samt förskola för barn i åldern 3–5 år.

– Sedan vi förvärvade fastigheten 2022 har vi haft en nära dialog med våra hyresgäster och jag är glad att vi kan tillgodose skolans behov av ett tillagningskök och ny skolmatsal för 265 elever. Jag ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Eketånga Montessoriskola, säger Max Alsborn, som är regionchef Syd på Hemsö.

– Vi är otroligt stolta över att vi framöver kommer att kunna erbjuda en komplett skolrestaurang där både kockar och elever ska kunna trivas ihop. Jag är glad över det goda och nära samarbete som vi har haft med Hemsö. Det bådar gott för skolans utveckling, säger Petter Warnholtz, ordförande i Eketånga Montessioriskola.

Byggstarten beräknas till första delen av 2024.

För vidare information vänligen kontakta

Max Alsborn, regionchef Syd, Hemsö

Max Alsborn

Regionchef Syd

040-636 48 10 Skicka e-post

Åsa Thoft

Åsa Thoft

Kommunikationschef

08-501 170 57 Skicka e-post