Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö har ingått avsiktsförklaring med Forenede Care
press

Hemsö har ingått avsiktsförklaring med Forenede Care

- Icke regulatorisk information

Hemsö har ingått en avsiktsförklaring med Forenede Care om att utveckla ett nytt äldreboende om 4 500 kvadratmeter i Trelleborg.

Avsiktsförklaringen innebär att ett nytt äldreboende ska uppföras på Hemsös fastighet på Östergatan i centrala Trelleborg. Boendet kommer att omfatta 60 platser fördelat på sex avdelningar och tre våningsplan.

‒ Trelleborg är en snabbt växande kommun. Vi ser fram emot att tillsammans med Forenede Care få bidra med nya efterfrågade äldreboendeplatser. Boendet kommer att bli ett fint inslag i staden och bidra till en positiv utveckling av stadskärnan, säger Jakob Schuster, projektutvecklare på Hemsö.

Parternas intention är att hyresavtal ska ingås under hösten 2024. Preliminär hyresavtalslängd är 15 år.

‒ Som trelleborgare är jag såklart lite extra stolt och glad över att vi nu bygger detta toppmoderna äldreboende i min hemstad och således kan bidra till att göra skillnad för samhället och dess äldre. Nu ser jag fram emot ett fortsatt gott samarbete med Hemsö men i förlängningen Trelleborgs kommun och dess invånare, säger Peter Nilsson, Fastighet- och etableringschef på Forenede Care.

Byggstart är planerad till våren 2025 och inflyttning beräknas ske 2026.

För vidare information vänligen kontakta

Jakob Schuster, projektutvecklare på Hemsö i Malmö

Jakob Schuster

Projektutvecklare

040-636 48 13 Skicka e-post

Åsa Thoft

Åsa Thoft

Kommunikationschef

08-501 170 57 Skicka e-post