Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö har tecknat hyresavtal med Polismyndigheten i Borlänge
press

Hemsö har tecknat hyresavtal med Polismyndigheten i Borlänge

- Icke regulatorisk information
En illustration över hur polishuset i Borlänge kommer att se ut. Det är en stor byggnad i två våningar. Fasaderna är vita på vissa sidor och gula på andra.

Hemsö har tecknat 15-årigt hyresavtal med Polismyndigheten för ett nytt polishus i Borlänge. Avtalet innebär uthyrning av 21 000 kvadratmeter till ett årligt hyresvärde om cirka 45 miljoner kronor.

Det nya polishuset ersätter polisens nuvarande lokaler från mitten av 70-talet och kommer att ligga centralt i Borlänge. Hyresavtalets giltighet har varit villkorat av ett godkännande från regeringen, vilket fattades den 30 november 2023. En samverkansentreprenad är upphandlad och tilldelad entreprenören SSEA.

‒ Det är glädjande att regeringen nu har godkänt hyresavtalet så att vi kan gå vidare mot en byggstart, säger Emma Karlsson, projektutvecklare på Hemsö. Vi ser fram emot att utveckla ett modernt och effektivt polishus utifrån det polisiära arbetets förutsättningar. Polisen är en av våra största hyresgäster och vi har tidigare hjälpt dem med om- och nybyggnationer av polishus i bland annat Rinkeby och Umeå.

– En stark polisiär närvaro och en lokalt förankrad polis är viktigt för alla samhällen. Att de nu bygger nya moderna lokaler är väldigt positivt och en förutsättning för att också Borlänge ska fortsätta få del av den utbyggnad av polisväsendet som är nödvändig, säger Erik Nises, kommunstyrelsens ordförande i Borlänge.

För vidare information vänligen kontakta

Emma Karlsson

Projektutvecklare

021-450 60 20 Skicka e-post

Åsa Thoft

Åsa Thoft

Kommunikationschef

08-501 170 57 Skicka e-post