Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö har tilldelats ett kommunalt skolprojekt utanför Berlin
press

Hemsö har tilldelats ett kommunalt skolprojekt utanför Berlin

- Icke regulatorisk information

Rangsdorfs stad, strax utanför Berlin, har i en offentlig upphandling valt Hemsö för att utveckla en ny högstadieskola om cirka 8 000 kvadratmeter. Ett 20-årigt hyresavtal har ingåtts med kommunen. Investeringen uppgår till 47 miljoner euro.

Projektet omfattar en högstadieskola för 220 elever, en idrottshall som ska användas av både skolan och föreningar, en ungdomsgård och en idrottsplats. Idrottsplatsen och skolgården omfattar en markyta om 36 000 kvadratmeter.

Skolan kommer att byggas i tre våningar. Ytterligare en byggnad med omklädningsrum kommer att uppföras i anslutning till skolan. Marken möjliggör en utbyggnad om 600 kvadratmeter, vilket innebär skolplatser för ytterligare 110 elever. I skolans närområde planeras för byggande av 1 200 bostäder. Det ökade elevunderlaget som kommer med de nya bostäderna kan skolan möta genom en framtida utbyggnad.

‒ Det här är Hemsös andra skolprojekt i Tyskland. Att Rangsdorfs stad valde Hemsö i en offentlig upphandling visar att vårt erbjudande är attraktivt. Hemsö har genomfört ett stort antal skolprojekt i Sverige och Finland och har gedigen kompetens att utveckla skolor. För närvarande för vi samtal med kommuner över hela landet för att utveckla eller renovera skolor, säger Jens Nagel, Hemsös Tysklandschef.

Projektet kommer att certifieras enligt DGNB guld. Byggstarten planeras till våren 2025 och färdigställandet beräknas till sommaren 2026.

För vidare information vänligen kontakta

Jens Nagel, Tysklandschef Hemsö

Jens Nagel

Tysklandschef

08-501 170 70 Skicka e-post

Åsa Thoft

Åsa Thoft

Kommunikationschef

08-501 170 57 Skicka e-post