Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö hyr ut 4000 kvm till Västerås stad
press

Hemsö hyr ut 4000 kvm till Västerås stad

- Icke regulatorisk information

Hemsö har tecknat ett femårigt avtal med Västerås stad för uthyrning av 4000 kvm till kommunal gymnasieverksamhet. Lokalerna ligger centralt belägna med anknytning till Mälardalens högskola.

Att Västerås stad hyr en större yta för gymnasieverksamhet är ett led i att skapa ett närmare samarbete mellan de kommunala gymnasieutbildningarna och Mälardalens högskola.

– De nya flexibla och centrala lokalerna är en del i vår ambition att höja kvalitén på våra utbildningar och skapa förutsättningar för nya moderna arbetssätt. Jag ser också att det kommer att främja elevernas fortsatta studier genom att de får utbyte med Mälardalens högskola redan under gymnasietiden,
säger Leif Larsson, verksamhetschef för Gymnasie- och vuxenutbildning i Västerås stad.

Den uthyrda ytan fördelas jämnt mellan Carlforsska gymnasiets handels- och ekonomiprogram och Lidmanska gymnasiet, Västerås stads gymnasiesärskola. Hemsö och Västerås stad kommer gemensamt att anpassa lokalerna för gymnasieverksamheten.

– Västerås stad är sedan tidigare en av våra största hyresgäster och vi är glada över att utöka vårt samarbete säger Hemsös vd Per Berggren.

Högskolans lokaler ägs och förvaltas sedan 2008 av Hemsö Fastighets AB.