Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö hyr ut till vårdaktör i Capella i Göteborg
press

Hemsö hyr ut till vårdaktör i Capella i Göteborg

- Icke regulatorisk information

Hemsö har tecknat ett 12-årigt hyresavtal om cirka 1 000 kvadratmeter med vårdbolaget Medtanken Group. Verksamheten öppnar våren 2024.

Genom Medtanken Groups etablering får det nya kvarteret Capella i Karlastaden tillgång till en stark vårdaktör med flera vårdcentraler, rehab center och barnavårdscentraler runt om i Göteborg och Västra Götalandsregionen.

− Vi har inom Medtanken Group byggt upp en tillgänglig och ansvarsfull verksamhet med målet att ge våra patienter den bästa vården. Vi har utvecklat ett unikt koncept med fysisk och digital vård och vi har länge letat efter en passande lokal på Hisingen. Genom vårt samarbete med Hemsö får vi nu äntligen möjligheten att etablera oss i en ny del av Göteborg och låta ännu fler ta del av vårt utbud, säger Nick Johansson, vd Medtanken Group.

Hemsö och Medtanken Group samarbetar sedan tidigare på andra orter i Västsverige.

− Vi är glada att utöka vårt samarbete och att få in en väletablerad vårdaktör med personlig service och hög standard i Capella. Det blir en viktig service för de som bor och arbetar i området och ett bra komplement till övriga verksamheter i vår fastighet, säger Hanna Tengberg, projektutvecklare på Hemsö.   

Medtanken Group består av varumärkena Medpro Clinic, Omtanken Vård, Citysjukhuset +7, Kvarterskliniken och HMC – Hälsomedicinskt center. Hemsös samhällsfastighet i Capella utvecklas i nära samarbete med Serneke och lokalerna kommer att användas för bland annat vård, utbildning och omsorg. Tidigare har ett avtal tecknats med Göteborgs stad, Amerikanska gymnasiet samt Folkuniversitet med sina skolor Balettakademien och KV Konstskola.

För mer information, vänligen kontakta

Hanna Tengberg

Hanna Tengberg

Projektutvecklare

031-730 54 15 Skicka e-post

Åsa Thoft

Åsa Thoft

Kommunikationschef

08-501 170 57 Skicka e-post