Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö i fastighetsaffär med Åbo stad, Finland
press

Hemsö i fastighetsaffär med Åbo stad, Finland

- Icke regulatorisk information

Hemsö och Åbo stad förbereder en gemensam affär där Hemsö förvärvar ett fastighetsbestånd bestående av åtta äldreboende- och vårdfastigheter av Åbo stad i Finland. Förvärvskostnaden uppgår till 130 miljoner euro.

Säljare är Åbo stad som blir hyresgäst med en genomsnittlig hyrestid på 11 år. Om den planerade social- och hälsoreformen i Finland genomförs med ett antal självstyrande landskap (landsting) övergår hyresavtalen till det nybildade landskapet.

Fastighetsportföljen som förvärvas består av drygt 80 000 kvadratmeter och kan delas in i tre delportföljer; stadssjukhusområdet som består av elva byggnader på en tomträtt, en äldreboendeportfölj bestående av fem fastigheter samt en vårdfastighetsportfölj om två fastigheter. Fastigheterna är centralt belägna i Åbo vilket gör det intressant för fortsatta investeringar och fastighetsutveckling.

          Vi ser väldigt positivt på samarbetet med Åbo stad. Åbo är en mycket bra marknad att investera i med många möjligheter till utveckling och vi planerar för att ytterligare bredda vår portfölj, säger Gustav Björkman, CIO, Hemsö.

          Det är glädjande att vi stärker samarbetet med Åbo stad. Det växande Åbo-området är intressant för oss och därför är det är mycket positivt att vi ökar vår närvaro där. Att få Åbo stad som strategisk partner ger oss möjlighet att bidra till den fortsatta utvecklingen i staden, säger Jarkko Leinonen, Hemsös Finlandschef.

          Hemsö kännetecknas av långa hyresavtal och stabila kunder. Vi är mycket nöjda över att Hemsö är intresserad av att långsiktigt investera i och utveckla vård- och äldreboendefastigheter i Åbo, säger Jarkko Virtanen, vice Borgmästare Åbo stad.

Förvärvet är villkorat av beslut i kommunstyrelse och kommunfullmäktige, vilket förväntas vara fattat i början av december 2018.