Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö investerar i Göteborgsregionen
press

Hemsö investerar i Göteborgsregionen

- Icke regulatorisk information

Hemsö har förvärvat en skola i Kungälv och ett äldreboende i Mölndal. Investeringen uppgår till totalt 105 miljoner kronor. Samtidigt har en avsiktsförklaring tecknats med Kungälvs kommun om förvärv av en fastighets- och projektportfölj i kommunen.

Förvärvet i Kungälv består av Strandskolan samt en avstyckad byggrätt i anslutning till skolan. Montessoriföreningen hyr skolan med en återstående hyrestid på fem år. Hemsö har även tecknat en avsiktsförklaring med kommunen om att investera i kommunens expansion av samhällsfastigheter. Avsiktsförklaringen innebär förvärv av dels ett befintligt äldreboende, dels en fastighet med blandad kommunal verksamhet. I överenskommelsen ingår även fyra nyproduktionsprojekt av förskolor och grundskola med kommunen som hyresgäst. Skolorna kommer att utformas för upp till 800 elever.

Äldreboendet Bifrost i Mölndal byggdes år 2000 och har 40 platser varav 32 för demensboende och 8 platser för somatisk vård. Mölndals kommun som sedan starten drivit äldreboendet har tecknat ett nytt hyresavtal och den återstående hyrestiden är 7 år.

‒ Göteborgsområdet är en region i tillväxt och vi är mycket glada över att kunna inleda vårt samarbete med både Kungälv och Mölndal. Det kommer att ge oss fler möjligheter att möta kommunernas behov av äldreboenden och skolor framöver, säger Nils Styf, VD på Hemsö.

Avsiktsförklaringen med Kungälvs kommun innebär att Hemsö investerar både i befintliga fastigheter och i nyproduktionsprojekt inom kommunen.

‒ Jag välkomnar denna investering i Kungälv. Det känns bra med stabila och långsiktiga ägare som Hemsö. I köpet finns utvecklingsmöjligheter som vi hoppas kommer genomföras. Kungälv hade förra året högst statlig byggbonus i landet och gör rekordinvesteringar, vi behöver hjälpas åt för att klara framtidens utmaningar, säger kommunstyrelsens ordförande Miguel Odhner (s).   

Säljare av Strandskolan är Kungälvs kommun.

Dokument