Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö investerar kvarts miljard i Lund
press

Hemsö investerar kvarts miljard i Lund

- Regulatorisk information

Hemsö investerar drygt 250 miljoner kronor i en ombyggnation av en fastighet i befintligt bestånd i Lund. Målsättningen är att skapa ett nav för utbildning, vård och hälsa i södra Sverige.

Byggstarten är planerad till årsskiftet 2013/2014. Av den planerade ytan på drygt 12 000 kvm är 70 procent uthyrd till Internationella Engelska Skolan och vårdföretaget Attendo.

       S:t Larsparken var ett självklart val för oss. Området är ett campus, ett skolområde i sig, som adderar mycket värde till vår verksamhet, säger Per Ola Olsson, rektor på Internationella Engelska Skolan.

Ombyggnationen präglas av ett miljö- och hållbarhetsarbete med målsättningen att säkerställa miljöbyggnad nivå silver samt Green Building. Hemsö har i projektet tagit avstamp i hur en natur- och parkmiljö bidrar till verksamheter inom skola och omsorg. Av Hemsös bestånd i S:t Larsparken på 31 byggnader med en yta på 53 000 kvadratmeter är över 20 byggnader uthyrda till skolverksamhet. S:t Larsparken inrymmer idag Sveriges största koncentration av friskolor. Det finns en stor potential i att fler skol- och omsorgsverksamheter kan etablera sig i området.

       Vår ambition med denna investering är att bidra med ett hållbart byggande som stärker S:t Larsparkens möjlighet att än mer bli ett nav för utbildning, vård och hälsa i Lund, säger Per Berggren, VD i Hemsö.

       Hemsös upprustning av denna byggnad ser vi kan attrahera ytterligare verksamheter inom vård och skola och vi ser även bra möjligheter för koncept inom hälsa och mat, säger Fredrik Alvarsson, regionchef Syd på Hemsö.

Byggnaden inrymde tidigare Medicinskt centrum i Lund. Från och med ombyggnationens start kommer byggnaden att få namnet Grenverket.

Läs mer på grenverket.com och på hemso.se