Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö investerar på Gotland
press

Hemsö investerar på Gotland

- Regulatorisk information

Hemsö förvärvar totalt 14 samhällsfastigheter av Region Gotland och GotlandsHem till ett värde av 456 miljoner kronor. Fastigheterna utgörs till 90 % av äldreboenden.

Affären kompletterar Hemsös tidigare bestånd på Gotland. I och med denna uppgörelse äger, förvaltar och utvecklar Hemsö i stort sett samtliga äldreboenden på Gotland. Hyresgäst blir framförallt Region Gotland med en återstående hyrestid på cirka 19 år.

       Det här är startskottet för ett långsiktigt samarbete med Region Gotland i syfte att förvalta och utveckla bra boendeformer för de äldre i hela regionen. På varje ort där Hemsö verkar säkerställer vi en lokal förankring och en förståelse för regionens och kommunens behov av samhällsfastigheter säger Hemsös VD Per Berggren.

Total uthyrningsbar yta för de 14 fastigheterna är 35 500 kvadratmeter. Fyra av fastigheterna förvärvas från Region Gotland och 10 från GotlandsHem. Fastigheterna ligger i Visby, Fårösund, Slite, Romakloster, Klintehamn och Hemse. Affären är villkorad av beslut i Regionfullmäktige samt i GotlandsHems styrelse.

Dokument