Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö och Lunds kommun planerar att utveckla nytt mötesforum i centrala Lund i nära samverkan med Lunds universitet
press

Hemsö och Lunds kommun planerar att utveckla nytt mötesforum i centrala Lund i nära samverkan med Lunds universitet

- Icke regulatorisk information

Lunds kommun och Hemsö Fastighets AB har beslutat att i nära samverkan med Lunds universitet gemensamt ta fram en preciserad beskrivning av innehåll, verksamhet och omfattning för ett nytt mötesforum på den nuvarande tingsrättstomten vid stationen i Lund.

Beskrivningen ska utgöra underlag för beslut om fortsättning av projektet att skapa en internationellt konkurrenskraftig plats för möten, konferenser, kultur och events. Underlaget ska presenteras under hösten 2018.

          Vi ser fram emot att fördjupa vårt samarbete med Lunds kommun och Lunds universitet och tillsammans utveckla ett attraktivt mötesforum i centrala Lund, säger Nils Styf, VD på Hemsö.

          Vår ambition är att mötesplatsen ska vara en ikonbyggnad och bli ledande på internationella möten. Samtidigt ska den också användas av Lundaborna med spännande arrangemang och kulturupplevelser. En mötesanläggning av hög klass för bland annat kongresser har länge efterfrågats. Väl på plats kommer den att vara till stor nytta inte minst för universitetet, näringslivet och andra organisationer, säger Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande i Lund.