Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö och Senatfastigheter har ingått ett 15-årigt hyresavtal
press

Hemsö och Senatfastigheter har ingått ett 15-årigt hyresavtal

- Icke regulatorisk information

Hemsö och Senatfastigheter har ingått ett nytt 15-årigt hyresavtal om 31 000 kvadratmeter för rättsförvaltningens befintliga lokaler i Helsingfors tingshus i Salmisaari.

Senatfastigheter ansvarar för finska statens lokaler och hyr vidare lokalerna i Helsingfors tingshus till Justitieministeriet, Domstolsverket, Åklagarmyndigheten och Riksåklagarens byrå, vilka är aktörer inom rättsförvaltningen. Rättsförvaltningen har totalt 31 000 kvadratmeter till sitt förfogande.

– Helsingfors tingshus är vår största fastighet i Finland. Nu kan vi fortsätta att utveckla fastigheten så att lokalerna på bästa sätt möter rättsförvaltningens behov lång tid framöver. Vi har redan genomfört flera förbättrande åtgärder i byggnaden. En omfattande energirenovering har minskat energianvändningen och utsläppen avsevärt, säger Mikko Salla, fastighetschef Finland på Hemsö.

Byggnaden, som stod färdig år 1940, är designad av arkitekt Väinö Vähäkallio. Hemsö förvärvade fastigheten 2019 och Helsingfors tingshus har bedrivit sin verksamhet i lokalerna sedan 2004. I Finland äger Hemsö också Tavastehus tingshus.

För vidare information vänligen kontakta

Mikko Salla

Fastighetschef, Finland

+358 405 674 407 Skicka e-post

Åsa Thoft

Åsa Thoft

Kommunikationschef

08-501 170 57 Skicka e-post