Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö och SveaNor bildar nytt projektutvecklingsbolag
press

Hemsö och SveaNor bildar nytt projektutvecklingsbolag

- Regulatorisk information

Hemsö och SveaNor bildar ett nytt gemensamt projektutvecklingsbolag inriktat på Life Science fastigheter. VD blir Steinar Stokke som idag är VD för SveaNor. Den potentiella projektvolymen i bolaget uppgår till drygt 4 miljarder SEK.

I bolaget kommer SveaNors pågående projekt att hanteras, däribland Life Science byggrätten invid huvudentrén till Nya Karolinska Sjukhuset och den planerade byggnationen vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset / Medicinareberget. Därutöver utvecklas även lokaler för ett specialistsjukhus i Haninge.

– Vår avsikt med det nya bolaget är att skapa ett ledande projektutvecklingsbolag inom Life Science. Ambitionen är att bygga lokaler för vård, forskning, utbildning och näringsliv i världsklass säger Steinar Stokke, tillträdande VD i bolaget.

Hemsö kommer att bli slutlig ägare av de fastigheter som färdigställs inom ramen för verksamheten i det nya bolaget.

– Genom att skapa ett separat projektutvecklingsbolag för Life Science sammanför vi Hemsös kompetens vad gäller att äga, förvalta och utveckla samhällsfastigheter med SveaNors kunskap om projektutveckling inom Life Science säger Hemsös VD Per Berggren.

nformationen är sådan som Hemsö Fastighets AB ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 25 juni 2015 klockan 16:00.