Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö och SveaNor bygger åt Karolinska Institutet
press

Hemsö och SveaNor bygger åt Karolinska Institutet

- Regulatorisk information

Hemsö och SveaNor bygger för Karolinska Institutets räkning den andra etappen av den pågående Life Science satsningen i Huddinge utanför Stockholm. Forskningsbyggnaden som ska uppföras kommer att gå under namnet Neo.

Karolinska Institutets hyresavtal omfattar drygt 15 000 kvm och är tecknat på 20 år. Avtalslängden är villkorat av regeringens godkännande.

– Vi ser fram emot att få en fantastisk forskningsbyggnad och är väldigt glada över samarbetet med vår nya hyresvärd. Neo är en viktig komponent i vår strategi att lyfta forskningslokalerna till högsta internationella standard i både Huddinge och Solna, säger Lennart Ilke, Fastighetsdirektör på Karolinska Institutet.

Hemsö och SveaNor arbetar sedan tidigare gemensamt med uppförandet av Life Science fastigheten Technology for Health vid Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge. De två Life Science projekten i Huddinge omfattar totalt 45 000 kvm och uppgår till drygt 1,5 miljarder SEK.

Nyligen kommunicerades att Hemsö och SveaNor utöver Life Science projektet i Huddinge även startar ett gemensamt projektutvecklingsbolag med en potentiell projektvolym på 4 miljarder SEK. Tillsammans summerar därmed Hemsös och SveaNors potentiella Life Science satsningar till drygt 5,5 miljarder SEK. Hemsö äger sedan tidigare Life Science lokaler till ett värde av 1 miljard SEK.

Informationen är sådan som Hemsö Fastighets AB ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 26 juni 2015 klockan 08:00.