Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö och Tyresö samarbetar för multifunktionell gymnasieskola
press

Hemsö och Tyresö samarbetar för multifunktionell gymnasieskola

- Regulatorisk information

Hemsö och Tyresö kommun planerar en ny gymnasieskola i centrala Tyresö. Målsättningen är att skapa en multifunktionell gymnasiebyggnad som samtidigt inrymmer en rad samhällsfunktioner och blir en naturlig mötesplats för både gamla och unga

I den föreslagna multibyggnaden planeras för bland annat gymnasium, kulturcenter, konsthall, konsertlokal, nytt bibliotek samt en öppen familjegalleria.

       Hemsö får här tillfälle att använda sina erfarenheter från den multifunktionella gymnasieskolan i Upplands Väsby för att möjliggöra ytterligare en multifunktionell gymnasieskola, denna gång i samarbete med Tyresö kommun säger Hemsös VD Per Berggren.

       Det planerade gymnasiet ska byggas för att fullt ut möjliggöra en modern pedagogik som förbereder eleverna på att möta kraven från den allt mer specialiserade och kunskapsintensiva arbetsmarknaden. Det kommer också att inrymma ett efterlängtat kulturhus med mötesplatser för alla åldrar säger Åke Skoglund, Chef samhällsbyggnadsförvaltning, Tyresö kommun.

Multihuset ska enligt förslag uppföras intill vårdcentralen i omedelbar anslutning till Tyresö Centrum.

Informationen är sådan som Hemsö Fastighets AB ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 20 januari 2015 klockan 08:00.

För vidare information vänligen kontakta

Dokument