Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö planerar för nytt kommunhus samt hotell- och konferensanläggning i Trelleborg
press

Hemsö planerar för nytt kommunhus samt hotell- och konferensanläggning i Trelleborg

- Icke regulatorisk information

Hemsö planerar en nybyggnation av ett kommunhus kombinerat med en hotell- och konferensanläggning i centrala Trelleborg. Inom ramen för tidigare avsiktsförklaring är avsikten att skapa ett attraktivt kvarter både för kommunen och dess invånare.

Hemsö förvärvade tidigare i år tre fastigheter samt en större byggrätt i kvarteret Herkules i Trelleborgs stadskärna. Byggrätten tillåter byggnation av ett 16-våningshus. I dagsläget efterfrågar kommunen både restaurang och möteslokaler och behovet av logi förväntas öka i staden.

‒ Trelleborgs framtid är väldigt spännande. Kommunen driver ett antal intressanta framtidsprojekt, bland annat Kuststad 2025 samt flytt av hamnen. Vi har undersökt möjligheten att etablera en hotell- och konferensanläggning av hög klass i samma byggnad som det planerade kommunhuset och kommer nu att gå vidare med planeringen under 2020, säger Robert Cardell, Projektutvecklare på Hemsö.

Byggnaden får en uthyrningsbar yta på 12 000 kvadratmeter varav kommunhuset planeras få en yta på cirka 4 000 kvadratmeter. Resten fördelar sig på hotell med cirka 130 hotellrum samt en mötes- och konferensanläggning.

‒ Jag tycker det är väldigt glädjande att se att Hemsö fortsätter sina satsningar i Trelleborg och därmed hjälper till att utveckla kommunen till en ännu attraktivare plats. Detta är ett utmärkt exempel på hur kommun och företag kan samverka för attraktivitet och utveckling, säger Mikael Rubin, Kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg.

Dokument