Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö sponsrar Mattecentrum
press

Hemsö sponsrar Mattecentrum

- Regulatorisk information

Mattecentrum hjälper idag närmare 125 000 skolungdomar att lyckas bättre i matematik. Verksamheten är idéell och bedrivs på kvällstid i skolfastigheter runt om i Sverige.  I januari i år beslutade Hemsö att sponsra Mattecentrum och avtalet blev klart i dagarna.

Beslutet om att sponsra Mattecentrum tog Hemsö efter att ha övervägt flera sponsringsalternativ. Att valet föll på Mattecentrum beror på att Mattecentrum konkret förbättrar möjligheterna till goda resultat för ett stort antal skolelever runt om i Sverige.

       På ett sätt kan man se det som att Hemsö och Mattecentrum har ett gemensamt mål i att förbättra förutsättningarna för att elever ska bli framgångsrika, säger Hemsös VD Per Berggren.

Sponsringsavtalet avser 50 000 kronor och löper initialt på ett år. Samarbetet syftar förutom Hemsös insatser i form av pengar även till att öka Mattecentrums möjligheter till en god dialog med rektorer och beslutsfattare i Hemsös över 100 skolfastigheter.

       Vi är jätteglada att få stöd av Hemsö, det betyder att vi kan skala upp och hjälpa ännu fler barn. Hemsö inte bara äger samhällsfastigheter utan tar även ett viktigt samhällsansvar säger Mattecentrums grundare och ordförande Johan Wendt.