Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö tar över ägandet av en av Sveriges modernaste skolor
press

Hemsö tar över ägandet av en av Sveriges modernaste skolor

- Icke regulatorisk information

Fastighetsbolaget Hemsö äger per den 1 augusti 100 procent  av fastigheten Messingen i Upplands Väsby. En symbolbyggnad som bland annat rymmer två gymnasieskolor, kommunbibliotek, arbetslokaler för kommunledning, café, musikskola och en flexibel multihall för idrotts- och kulturaktiviteter inför publik.

       Det här är en nybyggnation som kommer att bli en central mötesplats i Upplands Väsby. Arkitektoniskt, funktionellt och tekniskt är byggnaden nyskapande och stort fokus har legat på att skapa miljöer som ur flera aspekter gynnar inlärning, säger Hemsös VD Per Berggren.

Messingen invigs 25-27 augusti och med start denna termin går elever på skolorna i huset. I samband med invigningen håller Hemsö tillsammans med Väsby kommun en paneldebatt på temat ”Vad är bra lokaler för inlärning”.

Fastigheten påbörjades 2008 och står färdig lagom till skolstarten denna termin. Hemsö har investerat närmare 400 miljoner i projektet. Hyresgäst är Upplands Väsby kommun.

Paneldebatten på temat ”Vad är bra lokaler för inlärning” hålls torsdagen den 25 augusti kl 16. Är du i egenskap av journalist intresserad av att närvara så kontakta Karin Nilsson Malmén på nedanstående telefonnummer.