Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö tecknar 20-årigt hyresavtal med Åbo stad
press

Hemsö tecknar 20-årigt hyresavtal med Åbo stad

- Icke regulatorisk information

Den internationella skolan i Åbo flyttar till Hemsös fastighet i stadsdelen Kuppis. Åbo stad har tecknat ett 20-årigt hyresavtal.

I de 6 500 kvadratmeter stora lokalerna kommer det att finnas plats för 450 elever från Åbo internationella skola och 90 platser för förskolebarn. Innan tillträdet kommer lokalerna att genomgå ombyggnationer och anpassningar. Bland annat tillkommer en ny gymnastiksal, nya undervisningslokaler för musik, bild, hemkunskap, slöjd och naturvetenskap, samt ett tillagningskök med matsal.

Samtidigt renoveras också lokalerna för Åbo yrkeshögskola, som är en befintlig hyresgäst i byggnaden.

– Vi är glada över att kunna möta Åbos internationella skola och Yrkeshögskolans behov av moderna och ändamålsenliga lokaler. På skolgården kommer vi att utveckla ett trivsamt område med plats för motion och lek, samt platser för lugn och ro, säger Jarkko Leinonen, Finlandschef på Hemsö.

Planerad projektstart är slutet av 2024 och inflyttning sker till våren 2026.

Hemsö äger cirka 150 000 kvadratmeter utbildningsfastigheter i Finland, bland annat Paavola campus i Lahtis, med närmare 3 000 studenter. I Åbo äger Hemsö flera vård- och sjukhusfastigheter samt en majoritetsandel i Turku Technology Properties.

För vidare information vänligen kontakta

Jarkko Leinonen, Finlandschef Hemsö

Jarkko Leinonen

Finlandschef

08-501 170 51 Skicka e-post

Åsa Thoft

Åsa Thoft

Kommunikationschef

08-501 170 57 Skicka e-post