Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö tecknar avsiktsförklaring med Bjuvs kommun
press

Hemsö tecknar avsiktsförklaring med Bjuvs kommun

- Icke regulatorisk information

Hemsö har tecknat en avsiktsförklaring med Bjuvs kommun om att utveckla och investera i kommunens expansion med fokus på fastigheter och lokaler för samhällsservice. Avtalet omfattar nybyggnation av lokaler för LSS-verksamhet samt en förskola.

Avsiktsförklaringen innebär att nya lokaler skapas för korttidsvistelse och dagligverksamhet för kommunens LSS-verksamhet på Brogårda nära Bjuvs centrum. I överenskommelsen ingår även byggnation av en ny förskola med sex avdelningar inom stadsutvecklingsområdet Selleberga.  

‒ Kommunen är i stark utveckling och har stort behov av verksamhetslokaler de närmaste åren så det känns bra att vi kan bidra med vår kunskap och erfarenhet av att utveckla samhällsfastigheter. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete och att vi tillsammans kan utveckla den sociala infrastrukturen i kommunen, säger Robert Cardell, Projektutvecklare på Hemsö.

Parternas intention är att hyresavtal för samtliga projekt ska tecknas med kommunen som hyresgäst i ett långsiktigt hyresförhållande. Preliminär avtalslängd är 25 år med indexering.

‒ Jag ser fram emot ett samarbete med Hemsö. Bjuvs kommun har stora behov av verksamhetslokaler till exempel LSS-boende och förskolor, säger Mikael Henrysson, kommunstyrelsens ordförande.

De nya LSS-lokalerna ska ersätta nuvarande på Västergatan i Billesholm. Byggnationen av den nya förskolan i Selleberga förutsätter även en ny detaljplan för området.

Dokument