Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö tecknar avsiktsförklaring med Trelleborgs kommun
press

Hemsö tecknar avsiktsförklaring med Trelleborgs kommun

- Icke regulatorisk information

Hemsö har tecknat en avsiktsförklaring med Trelleborgs kommun om att utveckla två fastigheter i ett centrumkvarter i Trelleborg. Avsikten är att skapa lokaler för att kunna samla merparten av kommunens centrala förvaltning i närheten av befintligt rådhus

Hemsö förvärvade tidigare i år tre fastigheter i kvarteret Herkules i Trelleborgs stadskärna. På fastigheterna finns befintlig bebyggelse samt en större byggrätt. Avsiktsförklaringen innebär att skapa 300 – 500 arbetsplatser samt en fullmäktigesal och konferensrum för kommunens centrala förvaltningsadministration. Arbetet innebär både om- och nybyggnation i det aktuella kvarteret.

‒ Vi tar nu ett steg vidare i utvecklingen av våra fastigheter i Trelleborgs centrum, vilket vi är mycket glada över. Det kommer att bli spännande att tillsammans med kommunen driva projektet med de nya lokalerna, säger Robert Cardell, Projektutvecklare på Hemsö.

Parternas intention är att teckna hyresavtal om totalt cirka 13 000 kvadratmeter med kommunen som långsiktig hyresgäst.

‒ Trelleborg utvecklas nu i en rasade fart och det är verkligen spännande. Väldigt roligt att också Hemsö som stor aktör är med på resan och skapar kommunens nya lokaler. Jag ser fram emot att kunna samla stora delar av organisationen under samma tak för att få både bättre arbetsmiljö och ett nytt arbetssätt, säger Mikael Rubin kommunstyrelsens ordförande Trelleborg.

Avtalstiden gäller till och med den 31 december 2021.

Dokument