Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö tecknar hyresavtal med Nordic International School i Ystad
press

Hemsö tecknar hyresavtal med Nordic International School i Ystad

- Icke regulatorisk information

Hemsö har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Nordic International School för en grundskola i Ystad. Skolan får en yta på 2 800 kvadratmeter.

Grundskolan blir belägen på gamla regementet i Ystad där nuvarande utbildningslokaler kommer att renoveras till Nordic International Schools verksamhet. Renoveringsarbeten och anpassning av utemiljön startar till sommaren. Skolstarten kommer att ske höstterminen 2022 för årskurserna 4–7.

‒ Vi är mycket glada över det stora intresset för starten av Nordic International School Ystad och vi kommer inom kort att skicka ut de första antagningsbeskeden inför hösten 2022, säger Erik Ramberg, etableringsansvarig på Nordic International School.

‒ Vi är väldigt nöjda med att kunna erbjuda nya skollokaler i Ystad och välkomnar vår nya hyresgäst. Det känns bra att vi kan omvandla lokaler i det gamla regementsområdet och förstärka platsen som ett campusområde, säger Robert Cardell, projektutvecklare på Hemsö.

Fakta Nordic International School
Nordic International School finns i flera svenska städer och driver grundskolor med internationell profil. Skolorna särskiljer sig genom att ha höga krav på ordning och reda, utbilda tvåspråkigt på svenska och engelska och ha ett tydligt fokus på elevernas kunskapsutveckling.