Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö tecknar hyresavtal med Raoul Wallenbergskolan
press

Hemsö tecknar hyresavtal med Raoul Wallenbergskolan

- Regulatorisk information

Hemsö väljer Raoul Wallenbergskolan som operatör för den nya skola som ska byggas i Järvastaden i Solna utanför Stockholm.

Skolan kommer att ge plats för cirka 500-600 elever i klasserna F-6 med möjlighet att initialt även nyttja vissa ytor som förskola. Avsikten är att låta skolan och skolgården bli en naturlig mötesplats för boende i Järvastaden och att skolan ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Det innebär bland annat att byggnaden energioptimeras och att stor vikt läggs vid att skapa en god ljus- ljud och luftmiljö. Hemsö lägger tillsammans med Raoul Wallenbergskolan även fokus på att skapa en attraktiv skolgård på samma sätt som Hemsö har gjort i anslutning till andra skolor.

– Både Hemsö och Raoul Wallenbergskolan har för avsikt att skapa en bra inomhusmiljö och en skolgård som stödjer undervisning och inlärning. Samarbetet gör projektet väldigt inspirerande, säger Hemsös VD Per Berggren.

Skolan planeras bli en naturlig mötesplats i Järvastaden, både för elever och boende i området.

– Vi är stolta över att få ta ansvar för barns och ungdomars skolgång i Järvastaden. Vi kommer göra vårt yttersta för att barn, ungdomar och föräldrar i Järvastaden kommer att vara nöjda och stolta över sin ”skola mitt i byn”, säger Maria Ljungkvist, VD Raoul Wallenbergskolan.

Raoul Wallenbergskolan i Järvastaden kommer att vara inflyttningsklar i augusti 2017.

Dokument