Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö tecknar hyresavtal med Transportstyrelsen
press

Hemsö tecknar hyresavtal med Transportstyrelsen

- Icke regulatorisk information

Hemsö Fastighets AB har tecknat nytt hyresavtal med Transportstyrelsen för lokaler i fastigheten Pilen 13 i Mariestad. Myndigheten kommer att hyra en yta på cirka 2000 kvadratmeter med utrymme för drygt 100 arbetsplatser. Tidigare har Hemsö tecknat avtal med Migrationsverket som under 2014 flyttade in i nyrenoverade lokaler i samma fastighet.

Före inflyttning kommer en omfattande ombyggnation att genomföras som är väl anpassad till Transportstyrelsens krav. Hela plan 5 och delar av plan 4 kommer att byggas om helt. Det blir en öppen planlösning, nya sammanträdesrum, textilmattor och många andra nya lösningar.

       Transportstyrelsen hade ett antal olika alternativ och vi kunde erbjuda den bästa lösningen. Byggnaden som sådan är särskilt lämplig för administrativ verksamhet men även till mera vårdrelaterade verksamheter. Nu återstår cirka 2500 kvadratmeter att omvandla till moderna lokaler, säger Joachim Hult, Regionchef Väst på Hemsö.

Avtalet omfattar helt nyrenoverade kontorslokaler med en hyreslängd på sex år. Transportstyrelsens körkortsavdelning med 90 anställda kommer att flytta in i de nya lokalerna i december 2015. I samma fastighet har Hemsö framgångsrikt gjort en liknande ombyggnation för Migrationsverket.